17 Aralık 2010 Cuma

how?

ilk kar...

ve al green çalıyor...

sınıfımda yalnızım...lapa lapa yagan kar henüz çatalca taraflarında.

ben beyazıta sıkısmıs yine cihangire cıkacak bir moddayım.

Kasımı devirdim Aralıkta bi şekilde geçiyor ve geçmek zorunda.

how can you mend a broken heart? nasıl düzeltebilirsin ki...

neyse.
aglamak sızlamak bu saatten sonra çocuk oyuncagı...

kırsal alana düşmüş bir kentlinin duyguları gibi.nasıl ezerim bilirsin.

olmayan aşklara sonu gelmeyen sekslere inad. hala kimsem yok ve olmasını istemiyorum.

dogru insan ne demek? bunun anlamını bulana kadar buradayım.

sevgiyle!

2 Aralık 2010 Perşembe


kışa inad hala renklerini koruyorlar...
en güzel şekilde de kışa dahil oluyorlar...
sert hava şartları,süsler,püsler etkilemiyor onları!

onlar mı kim?

Çam Ağaçları :)

Noel için binlercesi zaten kesiliyor,budanıyor ama onlar hala yemyeşil kalıyor :)

dedim ya;cinsiyetleride yok! hepsi süslü püslü :)

Yeni yılın yeni ve ilk sevincini taç olarak zirvelerine saklıyor ve ilk kara ev sahipliği yapıyorlar!

Herkesi mutlu eden olmaları adına :)

------------
wikipedi!

Yaprak dökmeyen ağaçları ve çelenkleri ölümsüz yaşamın simgesi olarak kullanmak, eski Mısırlıların, Çinlilerin ve Yahudilerin ortak bir geleneği idi. Avrupalı putperestler arasında yaygın olan ağaca tapınma, Hristiyanlığı benimsemelerinden sonra, İskandinavyalıların şeytanı korkutup kaçırmak ve Noel zamanında kuşlar için bir ağaç hazırlamak üzere ev ve ambarlarını noelde ağaçlarla donatma geleneği biçiminde sürdü. Almanya'da da kış ortasına rastlayan tatillerde evin girişine ya da içine bir Yule (ing. Yule-tide) ağacı konuyordu.

Günümüzdeki Noel ağacının Almanya'nın batısından kaynaklandığı düşünülmektedir. Ortaçağda Adem ve Havva'yı canlandıran bir oyunun ana dekoru, cennet bahçesini temsil eden ve üzerinde elmaların bulunduğu bir çam ağacıydı. Adem ve Havva yortusunda (24 Aralık) Almanlar evlerine böyle bir cennet ağacı dikerler, üzerine Komünyon'daki kutsanmış ekmeği simgeleyen ince, hamursuz ekmek parçaları asarlardı; bunların yerini daha sonra değişik biçimlerdeki çörekler aldı. Ayrıca bazı yerlerde İsa'yı simgeleyen mumlar eklendi. Noel mevsiminde ağaçla aynı odada Noel piramidi de bulunurdu. 16. yüzyılda Noel piramidi ve cennet ağacı birleşerek Noel ağacını oluşturdu.

İngiltere'ye 19. yüzyıl başlarında ulaşan Noel ağacı, Kraliçe Victoria'nın eşi Alman Prens Albert'in desteği ile bu yüzyılın ortalarında yaygınlaştı. O dönemde Noel ağaçları, dallarına kurdela ve kâğıt zincirlerle asılmış mum, şekerleme ve keklerle süsleniyordu. Göçmen Almanların Kuzey Amerika'ya 17. yüzyılda götürdükleri Noel ağacı, 19. yüzyılda moda oldu. Gelenek Avusturya, İsviçre, Polonya ve Hollanda'da da yaygındı. Japonya ve Çin'e 19. ve 20. yüzyılda Amerikalı misyonerlerin tanıttığı Noel ağaçları ince işlenmiş kâğıt süslerle donatılmaya başlandı.

Twitter.

famous :)